hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Rogán jön, Lázár megy?
Hatalmi manőverek a kormányfő körül

2015. 05. 28.
Orbán legközelebbi politikai munkatársa egyben a legbefolyásosabb Fidesz-vezető a pártelnök-miniszterelnök után – próbálta megértetni munkatársunkkal egy, a Fideszben már több évtizede tevékenykedő háttérember, hogy mi lenne a baja Lázár Jánosnak azzal, ha Rogán Antal frakcióvezető Orbán kabinetvezetőjévé válna.

Lázár János nem sokat kertelt, a nyilvánosság előtt is jelezte, hogy nem feltétlenül van ínyére Orbán Viktor múlt héten kiszivárgott elképzelése az esetleges őszi kormányátalakításról. Az általa hétről hétre prezentált maratoni hosszúságú sajtótájékoztatók egyikén a múlt csütörtökön elhangzott, Rogán „kormányba emelését” firtató kérdésre Lázár azt találta mondani, hogy a miniszterelnöknek joga van változtatni a kormányzati struktúrán, de – saját szerepére vonatkozóan – ő maga is fenntartja a változtatás jogát.

Taszítások

Több hírportál – teljes joggal – úgy magyarázta Lázár János szavait, hogy ha olyan változtatás következik be a kormányzás szerkezetében, amely számára nem elfogadható, az Orbán-kormány kulcsfigurája önként távozhat posztjáról. A kijelentés annál meghökkentőbb volt, hogy a Fidesz elmúlt évtizedes történetében nem nagyon van arra példa, hogy a vezérkar valamely tagja a nyilvánosság előtt ilyen, Orbán Viktornak címzett figyelmeztetésként is felfogható üzenetet fogalmazzon meg.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!