hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nagy korrupció, gyenge elszámoltatás

Az ELTE Lágymányosi Kampuszán került sor kedd este arra a vitaestre, melynek keretén belül a szakértők az előző kormányok elszámoltatásának szükségességéről, illetve a korrupció elleni harcról folytattak eszmecserét. A Jövőképp – Fiatalok Magyarországért! Egyesület rendezvényén Budai Gyula államtitkár arra hívta föl a figyelmet, hogy szinte minden párt ígért elszámoltatást a kampányai során. Így már jóval a Fidesz kétharmados hatalomra jutása előtt beindult számos komoly ügy, például a sukorói telekcsere,  a metró és Hagyó Miklós korábbi polgármester esetében.

2010 novemberétől 2012 augusztusáig 1442 ügyben indult vizsgálat. 110 nyilvános vizsgálati jelentés készült, melyek a nyilvánosság számára elérhetőek (csak győzze a laikus átrágni magát 2500 oldalon!), és 39 személy került vád alá.

A legtöbb ügyben azonban nem született döntés, s ezt sokan szemére vetették az államtitkárnak.

Budai felhívta a figyelmet: a kormány célja, hogy az adófizetők helytelenül felhasznált vagy illetéktelenek részére folyósított pénzét visszaszerezzék – az ennek eredményeként eddig az államháztartás részére befolyt 100 milliárd forint nem kis segítséget jelentett az ingatag hazai gazdaságnak.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!