hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nagy korrupció, gyenge elszámoltatás

2012. 11. 08.
Az ELTE Lágymányosi Kampuszán került sor kedd este arra a vitaestre, melynek keretén belül a szakértők az előző kormányok elszámoltatásának szükségességéről, illetve a korrupció elleni harcról folytattak eszmecserét. A Jövőképp – Fiatalok Magyarországért! Egyesület rendezvényén Budai Gyula államtitkár arra hívta föl a figyelmet, hogy szinte minden párt ígért elszámoltatást a kampányai során. Így már jóval a Fidesz kétharmados hatalomra jutása előtt beindult számos komoly ügy, például a sukorói telekcsere,  a metró és Hagyó Miklós korábbi polgármester esetében.

2010 novemberétől 2012 augusztusáig 1442 ügyben indult vizsgálat. 110 nyilvános vizsgálati jelentés készült, melyek a nyilvánosság számára elérhetőek (csak győzze a laikus átrágni magát 2500 oldalon!), és 39 személy került vád alá.

A legtöbb ügyben azonban nem született döntés, s ezt sokan szemére vetették az államtitkárnak.

Budai felhívta a figyelmet: a kormány célja, hogy az adófizetők helytelenül felhasznált vagy illetéktelenek részére folyósított pénzét visszaszerezzék – az ennek eredményeként eddig az államháztartás részére befolyt 100 milliárd forint nem kis segítséget jelentett az ingatag hazai gazdaságnak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!