hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ki a legügyesebb oligarcházó?
Simicskára támad az ellenzék

2012. 07. 12.
A Demokratikus Koalíció (DK) és az LMP politikusai egymásra licitálva próbálják a Simicska Lajosnak, a Fidesz korábbi pénzügyi háttéremberének a nevéhez köthető Közgép tevékenységét támadni. Simicska üzlettársát, Nyerges Zsoltot pedig a magyar wikileaksként működő atlatszo.hu vette össztűz alá.

Az LMP frakcióvezető-helyettese, Karácsony Gergely kedden lemondásra szólította fel Gajdos Róbertet, a Közbeszerzési Hatóság elnökét, mert a párt szerint nem a magyar állampolgárok, hanem a Közgép Zrt. érdekeit képviseli.

A Gyurcsány vezette DK a héten kezdett egy sajtótájékoztató sorozatba, melynek során az ellenzéki párt a Közgép által sorra elnyert pályázatok ügyében végzett vizsgálatainak eddigi eredményeit is nyilvánosságra hozza. Molnár Csaba, a DK alelnöke bizonyítottnak látja, hogy a Fideszhez és a párt volt pénztárnokához, Simicska Lajoshoz köthető Közgép Zrt. több mint 300 milliárd forint értékben nyert el közbeszerzéseket az Orbán-kormány első két évében.

A Közgép közleményt adott ki a DK állításai kapcsán, miszerint ugyan a cég bruttó 330 milliárd forint értékben jutott állami és uniós forrásokhoz az elmúlt két évben, ez az összeg azonban nem a cég önálló megbízása és árbevétele, hanem azon beruházások össz­értéke, amelyekben a társaság valamilyen formában részt vesz.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!