hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Árulhatta a lányokat a modellkirály
Szépséghiba

2012. 03. 01.
A B-kategóriás szépségversenyek királya volt R. Lajos, akit a múlt héten tartóztatott le a rendőrség. A gyanú szerint ezek a rendezvények egy fajta húspiacként működtek, a lányok egy része a prostitúciós ipar utánpótlását jelentette. Az is gyomorforgató az ügyben, hogy már tiniknek is szerveztek versenyeket. A szülők jelentős része nem is tudta, hogy milyen visszataszító világba, gyakorlatilag a vágóhídra engedte be gyermekét.

Előzetes letartóztatásban ül R. Lajos, a Miss Hungary, a Miss Bikini és a Miss Tini Hungary szépségversenyek főszervezője. A középkorú, családos férfit azzal gyanúsítják, hogy a szépségversenyek jelentkezőit - köztük 18 év alatti lányokat - 2010 nyarától kezdve belföldre, Nyugat-Európába és Közel- Keletre közvetítette prostitúciós céllal üzletemberek részére. A munkákért cserébe jutalékot és szexet kért az áldozatoktól a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) közleménye szerint. Ha elítélik, R. Lajosra 2-8 évig terjedő börtönbüntetés vár.

R. Lajos neve 3 évvel ezelőtt is felmerült egy prostitúciós célú emberkereskedelmi üggyel kapcsolatban, amikor egy hazai pornómenedzserrel együtt őt is kihallgatták Franciaországban, majd hazaengedték. Az elmúlt években sorra buknak le a szépségszakmában az üzletszerű kerítők: 2010-ben a szintén szépségverseny-tulajdonos R. Tamást, 2011-ben pedig két nőt és egy férfit tartóztattak le kerítésért, futtatásért. Ez utóbbi volt a „dubajozás" néven elhíresült luxusprostitúciós hálózat, melynek során férfi­magazinok playmate-jeit, valóságshow-k celebjeit és szépségversenyek résztvevőit közvetítették szexmunkákra Dubajba és más arab országokba, megfelelő jutalékok fejében. A gazdag arab sejkek prospektusokból válogatták ki a lányokat, akikért adott esetben magánrepülőket is küldtek Magyarországra. A lányok a rendőrség nyilatkozata szerint „belesodródtak" a prostitúcióba, mert nem tudtak ellenállni a csillagászati összegeknek: egy sejkkel (illetve baráti társaságával) töltött hétért minimum egymillió forintot kaptak.

Aranykártya

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!