hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megint jőnek, kopogtatnak

2010. 02. 06.
A Jobbik az önkéntesekre épít, a Fidesz a szocialistákkal szembeni elégedetlenségre, az MDF rövid, de impulzív kampányhajrát ígér, az MSZP a vörös segélyprogramban bízik. Hétfőtől eldördül a startpisztoly, úgyhogy hamarosan „megint jőnek, kopogtatnak”.

Egyelőre a Jókai utcai MSZP-székház falai mögött hirdetnek programot a szocialisták, vagy legalább azt hirdetik ki, hogy el kellene készíteni. Mindenesetre nem sokat tudni róla, miközben a balos politikusok amiatt kárhoztatják a Fideszt, hogy atomtitokként őrzi programját. Annyi látszik biztosnak, hogy nyugdíj­üggyel próbálja népszerűségi hátránya egy részét ledolgozni a baloldal (bár úgy tudjuk, hogy a közbiztonság és a foglalkoztatási kérdések is kiemelt kampánytémái lesznek az MSZP-nek).

Hogy mekkora sikerrel, az erősen kérdéses, ugyanis a Századvég legutóbbi közvélemény-kutatása szerint még az önmagukat szocialista szavazónak tartó válaszadók 36 százaléka is úgy gondolja, hogy az MSZP nem mond igazat nyugdíjügyben. (A bizonytalanok nagyobb arányban csatlakoznak a szkeptikusokhoz: 43 százalékuk hiszi, hogy blöfföl az MSZP.)

Ami a technikai részleteket illeti, Mesterházy Attila, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje február 20-án deklarálja miniszterelnöki vállalásait, és az MSZP talán ennek alkalmából közzéteszi programját. Ami általánosságban három kérdésre fókuszál: a globalizáció kihívásaira, a társadalom kettészakadására és legfőképpen a fogyasztóvédelemre.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!