hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kampány az új elnök ellen
Dögöljön meg a Kóka, ha már Fodor öngyilkos lett?

2009. 07. 18.
Egy napot sem kapott Retkes Attila, az SZDSZ új elnöke, hogy bizonyítson, hiszen megválasztása után azonnal a támadások kereszttüzébe került. Több úgynevezett alapító is kilépett a pártból, bár volt olyan, akiről kiderült, hogy se nem alapító, se nem SZDSZ-tag. A távozó elnök, Fodor Gábor szerint akik jól ismerik az SZDSZ belső életét, pontosan tudják, hogy jól felépített, szervezett kiléptetés zajlik.

Konrád György író hétfőn hivatalosan is kilépett az SZDSZ-ből. A párt egykori alapítója közölte, nem tetszik neki a vasárnap elnökké választott Retkes Attila „nyegle modora", amellyel az új vezető az elődeiről beszélt, akiket ő viszont nagyra tart. Hozzátette, az sem nyerte el a tetszését, hogy a pártelnök olyan dolgokért kért bocsánatot, amelyeket nem ő tett, így ez a bocsánatkérés valójában váddá alakult át. Rosszallását fejezte ki azért is, hogy a szabad demokraták megválasztott képviselőit Retkes Attila „mintegy érvénytelen képviselőkké nyilvánítja".

Mondandóját összegezve közölte, „kapkodó és megalapozatlan álláspontnak" tekinti az elnök által elmondottakat. Hozzátette, az SZDSZ-ben becsülte azt, hogy volt valamiféle folyamatossága az értékeknek, a rokonszenveknek és a tiszteletnek, ezek eltűntével viszont ez már nem az a párt, amelyet támogatni kívánna. Konrád György hozzátette, hogy az elmúlt időszakban nem újította meg a párttagságát, ennek ellenére az volt a látszat, hogy ő még az SZDSZ tagja, és még ezt „nem ellenezte". (Magyarán: nem is volt már tagja a pártnak.)

Hétfőn egyébként Konrád mellett Hodosán Róza (Magyar Bálint felesége) és Ara-Kovács Attila, Fodor Tamás, Haraszti Miklós, Iványi Gábor, Kozák Márton, Lakner Judit, Rajk László, Rajk Judit, Szenthe Antónia, Szira Judit is közös közleményben jelentették be, hogy kilépnek. Utóbb Iványi Gáborról kiderült, hogy se nem SZDSZ-tag, se nem alapító.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!