hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A náci mészáros
A Magyar Gárda tagja volt a brutális gyilkosság elkövetője

2009. 04. 25.
Levágta a barátnője fejét, majd horogkeresztes zászlóval borította be a nőt Kalocsán egy szélsőjobbos elveket valló férfi. A nő rokonai szerint egyértelmű az összefüggés az ordas eszme és a tragédia között.

Tavaly többször is gárdatagként vonult Kalocsa utcáin, most hétfőn pedig saját lakásán egy szóváltást követően tőrrel több alkalommal megszúrta 19 éves barátnőjét A. Péter. A hentes végzettségű fiatalember levágta Gyöngyvér fejét, majd horogkeresz­tes zászlóval borította be a nőt.
Bár a rendőrség szerint féltékenységből ölt a férfi, ezenkívül már több lehetőség is felmerült indítékként. Az emberöléssel gyanúsított férfiról a kalocsai Jobbik-elnök meg­keresésünkre szerdán elmondta, hogy személyesen ismerte őt, és nem tartja valószínűnek a rendőrségi magyarázatot. A Jobbik-vezető szerint inkább drog áll a háttérben, elmondása szerint az utóbbi két-három hónapban A. Péter „teljesen elhagyott életvitelt folytatott”.
Az áldozat rokonai állítják: a család és a barátok is próbálták lebeszélni a lányt a fiú­­val fenntartott kapcsolatról. Gyöngyvér testvére szerdán elmondta, a barát szél­ső­jobboldali eszméket vallott, és már a lány is kezdte átvenni öltözködését, a fekete bakan­csos, fekete ruhás viseletet. A család hatá­sára végül hétfőn szakított a fiúval, aki vélhetően azért ölte meg, hogy ha nem lehet az övé, akkor másé se legyen – mondta el a testvér.
A kalocsai Jobbik-elnök sietett leszögezni: igaz ugyan, hogy gárdista volt a gyanúsított, de fél évvel ezelőtt, Dósa István fő­kapitánynak a gárdától való elszakadásakor a Kiss Róbert kezében maradó szervezet kizárta soraiból. A Jobbik hivatalos köz­leményében szintén azt írja, 2008 szeptembere óta a férfi nem tagja mozgalmuknak, a Dó­sa nevével fémjelzett szervezet cselekedeteiért pedig a Magyar Gárda nem vállalja a felelős­séget. (Mint ismert, elszakadásakor Dósa István megalapította a Magyar Gárda „őrző szárnyát”.)
Az ügyben megkerestük Dósa Istvánt is, ám az egykori főkapitány elzárkózott a nyi­lat­kozattól.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!