hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ítélet született a móri bankrablás ügyében.

2005. 11. 01.
A Fővárosi Ítélőtábla kedden helyben hagyta a tavaly decemberben született elsőfokú döntést, jogerőre emelve Kaiser Ede tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetését. A másik fő vádlott, Hajdú László ügyében azonban új eljárás lesz. A vád szerint a 2002. május 9-ei, nyolc halálos áldozatot követelő bankrablás során Kaiser rálőtt a biztonsági őrre, majd az épület ajtajába állva küldte el az érkező ügyfeleket. Közben ismeretlen társa módszeresen kivégezte a bennrekedt túszokat, akiknek esélyük sem volt a menekülésre. Bár a nyomozásakor a rendőrség még úgy vélte, az idegenlégiós múlttal rendelkező Hajdú László volt a tettes, az ügyészség már csupán annyit látott bizonyítottnak vádiratában, hogy Hajdú szerezte a fegyvereket a bankrabláshoz. A most megszületett ítéletben a Fővárosi Bíróság azonban már ebben sem találta bűnösnek Hajdút, így továbbra sem tudni, hogy ki lehetett a móri gyilkos. A Kaisernek alibit szolgáltató tanúk ellen a bíróság hamis tanúzás miatt megküldte az iratokat az ügyészségnek.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!