hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hitelesebb-e egy férfi műsorvezető?

2005. 10. 11.
Takács Albert, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettese most azt vizsgálja: nemek közötti diszkrimináció történt-e azáltal, hogy az esti Híradóban nem szerepelhetnek női hírolvasók. A döntést a televízió részéről azzal indokolták, hogy a nézők számára a középkorú, érett férfiak hitelesek, akik önmagukban is alkalmasak a híradók vezetésére. Az MTV szóvivője "A hír a fontos, nem a hírhozó" cím? közleményében egyszer? szakmai kérdésnek nevezte, hogy a műsort nem két műsorvezető, hanem egy-egy tapasztalt televíziós újságíró vezeti.

A csatornánál számos ismert női műsorvezető dolgozik. Teljesen digitális
technológiára állnak át az országos kereskedelmi tévétársaságok. A Világgazdaság
értesülése szerint az RTL Klubot októbertől a Tv 2, a jövőben pedig az
MTV követheti, mihelyst átköltöztek az új székházba. Az új rendszer humánerőforrás-igénye
kisebb lesz, a legtöbbet pedig azon lehet spórolni, hogy kevesebb berendezést
kell üzemeltetni, fenntartani, karbantartani.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!