hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Vonza vonzása
Hazavitt apanázs

2002. 06. 16.
Vonza András volt földművelésügyi miniszter elismerte a Magyar Távirati Irodának (MTI), hogy valóban a Nyírségbe került több olyan eszköz, amit miniszterként használt. Így egy luxusterepjáró és egy szolárium is. 

Nem történt törvénytelenség vagy vagyonvesztés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Állategészségügyi Állomáshoz került minisztériumi tulajdonú eszközök átadásánál – nyilatkozta Vonza András, volt földművelésügyi miniszter az MTI-nek. Az agrártárca volt vezetője egy a Népszabadságban megjelent cikkre reagált, amely szerint mintegy tizenötmillió forint összérték? használati tárgy került Vonza András jelenlegi munkahelyének eszközállományába. Így egy állami tulajdonú Nissan Terrano terepjáró, hat mobiltelefon, két laptop, egy szolárium, egy kondícionálógép és egy csaknem félmillió forint könyv szerinti értéken nyilvántartott dohányzóasztal is. Az átadott huszonöt tétel korábban a leköszönt miniszter személyes használatú eszköze volt. Az exminiszter azt hangsúlyozta: az eszközök továbbra is a minisztérium tulajdonában vannak, mivel jelenlegi munkahelye is az agrártárca felügyelete alatt áll, az ott dolgozók is a minisztérium állományához tartoznak.

Hozzátette, hogy a cikkben felsorolt eszközök közül egyelőre csak a terepjáró és a mobiltelefonok kerültek a nyíregyházi hivatalba, a többi továbbra is a budapesti szolgálati lakásában található, ahol a családja is lakik pillanatnyilag. Vonza András kifejtette, hogy az eszközök használatba adásáról hivatalban lévő miniszterként ő maga döntött május 23-án.

Megítélése szerint ezek a használati tárgyak a szabolcsi állategészségügyi állomás munkáját segítik. Megjegyezte, hogy az állomásnak korábban egyáltalán nem volt terepjárója, holott véleménye szerint erre a gépjárműre szüksége van nemcsak a Szabolcs megyei, hanem a Hajdú-Bihar Megyei Állategészségügyi Állomásnak is, amely egy megállapodás alapján szintén igénybe vehetné. A mobiltelefonokkal kapcsolatban elmondta, hogy azok számláit a dolgozók maguk fizetik. A szolárium és a kondícionálógép kapcsán a volt miniszter kifejtette: a Nyíregyházán dolgozó minisztériumi munkatársaknak is a budapestiekhez hasonló körülményeket kíván biztosítani. 

A minisztérium új vezetése kivizsgálja az ügyet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!