hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gyilkosság mozgathatta a szálakat
Megtalálták Nógrádi apját

2001. 09. 03.
Titokzatos üzenetnek köszönhetően megtalálták a magyar belpolitikát hónapokig meghatározó Nógrádi Zsolt olajtanú édesapjának holttestét. Az ügy azért is érdekes, mert – a magát "olajosnak" nevező – Nógrádi Zsolt azzal indokolta, hogy az USA-ból visszatért és "politikai pályára" lépett, hogy így megtalálja eltűnt édesapját. Mint ismeretes Nógrádi több aktív politikust is hírbehozott az olajmaffiával. 

A rendőrség jelenleg még ismeretlen levélíró üzenete alapján talált a Bács-Kiskun megyei Pirtón egy elhagyott kastély kútjában az erősen oszló tetemre. Az ügy érdekessége, hogy Nógrádi Zsoltnak is címeztek egy ugyancsak névtelen, hasonló tartalmú üzenetet. Ez utóbbiban állítja az informátor, hogy a holttest az olajtanú édesapjának, az 1998. október 25-én eltűnt Nógrádi Józsefnek a földi maradványa. A férfi holttestet fóliába csomagolták, átkötötték, tehát nagy valószínűséggel gyilkosság áldozata lett. 

Az olajtanú a nyilvánosságon keresztül azt kérte a névtelen levélírótól, hogy ne végezzen félmunkát: írja meg a felbujtók és az elkövetők nevét is. 

Kovács Lajos, az ORFK különleges ügyeket vizsgáló, a rendőrök között csak "döglött ügyek" osztályának nevezett nyomozócsoportjának vezetője a helyszínen annyit mondott, hogy a tetem már annyira oszlásnak indult, hogy nem volt emberszerű. Rendőrségi források és lapértesülések szerint korábbi névtelen levelek beszámoltak a gyilkosság brutális módjáról, egyebek között ezeknek is köszönhető, hogy az orvos az elsődleges vizsgálat során a tetem állapota miatt nem tudta megállapítani a halál pontos okát. A gyilkosság egyébként nyilvánvalóan nem a megtalálás helyén történt, ide csak a holttestet rejtették az elkövetők.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!