hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Antall utca tervei

1999. 12. 04.
Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere mellett szocialista politikusok is támogatják, hogy Antall József néhai miniszterelnökről utcát vagy teret nevezzenek el. A XV. kerületi önkormányzat MSZP-frakciója szerint erre alkalmas lenne a kerületi Pestújhelyi tér, ugyanis a néhai miniszterelnök családja mintegy 90 évvel ezelőtt költözött az akkor Széchenyi-telepnek nevezett környékre. Itt élt idősebb Antall József, aki 1939-ben belügyminisztériumi tisztviselőként a menekültügyeket intézve segítette sok magyar zsidó elmenekülését a holocaust pusztítása elől. Herényi Károly, az MDF országgyűlési képviselője, a kezdeményezés egyik szorgalmazója a Heteknek elmondta: konkrét előterjesztés még nem történt, hanem keresik a konkrét megoldás módját és lehetőségét. Herényi szerint nem kétséges senki előtt, hogy a néhai miniszterelnök úrról el lehet és el is kell nevezni utcát. A névadás kapcsán feltett kérdésünkre, hogy tudniillik a mai kormányzati stílus mennyiben hasonlít az Antall József nevével fémjelzettre, Herényi kifejtette: nem lehet összehasonlítani a két kormány stílusát, mivel egészen más történelmi helyzet volt akkor, mint most. Ráadásul a stílus a vezető személyiségének a kérdése is, ezért ezt nem célszer? összevetni.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!