hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Óvatos leltározás

1998. 07. 11.
"Nem vagyok a NATO-csatlakozás híve, de nem a kisgazda programot, hanem a kormány programját fogjuk végrehajtani, tehát következetesen azon leszünk, hogy a csatlakozást semmi ne akadályozza"– jelentette be az új honvédelmi miniszter, Szabó János kisgazda politikus az ünnepélyes honvédelmi miniszteri poszt átadásakor. "A honvédelem mindenki kötelessége. A honvédség végső soron polgári irányítás alatt áll, mivel a miniszter irányítja" – mondta. Kijelentette, hogy a jövőben még nagyobb hangsúlyt fognak helyezni a fegyelemre, a rendre, és arra, hogy a katonák önbecsülése helyreálljon. Elmondta, hogy mikor értesült a honvédség állapotát ismertető adatokkal, nagyon megdöbbent, megígérte, hogy mindent meg fog tenni, ami tőle telik, hogy a hadsereg minden körülmények közt maradéktalanul ellássa feladatait. Keleti György leköszönő miniszter gratulált utódjának, összegezve a négy évet elmondta, hogy az ország teherbírásához képest a honvédség jó állapotban van, persze rengeteg még a tennivaló. "A jövő meghatározott: a NATO-csatlakozás. A ratifikációs folyamatok sikeresen zajlanak. Nem elköszönni kívánok, hiszen négy év múlva újra lesznek választások. Köszönöm, hogy szolgálhattam a Magyar Honvédséget, nagyon megtisztelő volt" – nyilatkozta. Göncz Árpád köztársasági elnök elmondta, hogy az ország a NATO kapujában van. "1999 áprilisa előtt tag lehet Magyarország." Hangsúlyozta, hogy a hadsereg anyagi és erkölcsi állapota az ország egészének állapotát tükrözi. Mint a honvédség főparancsnoka felszólította a tábornokokat és tiszteket, hogy adják meg a tőlük tellő támogatást az új vezetésnek.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!