hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Afrikai álom
Hoppon maradt utazók

1998. 07. 18.
Mint ismeretes, múlt héten a Pasha Tours által szervezett tunéziai út kapcsán százhatvan hoppon maradt szlovák és magyar utazni vágyó volt kénytelen búcsút mondani a Ferihegyi repülőtéren nyári álmainak, és lehet, hogy a pénzének is. Az iroda ugyanis menet közben csődöt mondott. A Pasha Tours utazásszervezői tevékenységére már korábban is érkezett panasz a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez: előfordult ugyanis, hogy a vendégnek szállodai szoba híján a recepción kellett éjszakáznia. Most azonban már az áhított hotel recepciójáig sem juthattak el a nyaralók. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal együttesen vizsgálja az utazási iroda tevékenységét. Jelenleg arra keresik a választ, hogyan vált a Pasha Tours fizetésképtelenné, továbbá arra, hogy a tulajdonos hogyan szervezhetett azután is utakat, miután tudta, hogy fizetésképtelen helyzetbe került. Ez utóbbi ugyanis már a csalás kategóriáját is kimeríti. Dienes Katalin, a Főfelügyelőség munkatársa a Heteknek elmondta, hogy a pénzük után futó utasok kárigényének egy részét a minden utazási iroda által kötelezően letett kaucióból elégítik ki. A Pasha Tours az Atlasz Biztosítót bízta meg a tízmillió forintos kaució kezelésével, ám az Atlasz nyilvánvalóvá tette, hogy ez az összeg nem lesz elegendő valamennyi igény teljesítésére, hiszen nem csupán a befizetett utazás árát kell visszatéríteni. A Pasha ugyanis köteles megfizetni a kamatokat is, továbbá az iroda ügyfelei az elmaradt út miatt kártérítést követelhetnek. Arra azonban, hogy valaha is viszontlátják a pénzüket, csak akkor lehet bármi reményük, ha polgári pert indítanak a csődbe ment iroda ellen. Ez esetben viszont be kell állniuk a hitelezők minden bizonnyal már amúgy is hoszszú sorába.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!