hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Játék a Nappal, a széllel és a felhőkkel

A 21. század elejére olyan általánossá vált a repülés élménye, hogy nemcsak a haszonszerzés és a közlekedés céljára használja már az emberiség, hanem egyre többek számára sport- és szabadidős tevékenységet is jelent. A vitorlázórepülés szerelmesével, Kozula Ádámmal beszélgettünk a siklórepülés rejtelmeiről.

Mióta ismert a vitorlázórepülés?

– Még az első világháború előtt 1910-ben darmstadti diákok a Rhön-hegység Wasserkuppe (Vízi dombtető) nevű hegyéről próbálkoztak több ízben a sikló- és vitorlázórepüléssel sikeresen. Majd e hegycsúcsról kapta a nevét a vitorlázórepülés.

Mi vezetett arra, hogy hobbiddá váljon a vitorlázórepülés?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!