hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lali bácsi és a villanypásztor
21. századi gulyásélet a Kiskunságban

2015. 08. 19.
Kacsó Lajos marhapásztor Marosvásárhely mellől érkezett a Kiskunsági Nemzeti Parkba. Úgy érzi, itt jobb élete van, mint otthon. Kiszuperált lakókocsijában napelemek biztosítják az áramellátást és a komfortot, sőt, még a villanypásztorhoz is innen érkezik a 10 ezer voltos feszültség. „Lali bácsit” a városi forgataghoz képest idilli környezetben faggattuk arról, milyen egy 21. századi pásztor élete.

Hogyan került ide, a Kiskunsági Nemzeti Parkba?

– Ismerősöm ismerőse szólt: kell egy ember tehenekhez meg juhokhoz. Azt mondtam: ha csak birka vanvagy ha csak tehén, akkor megyek – de ha mind a kettő, akkor nem megyek.

Miért baj az, ha birkák és marhák együtt legelnek?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!