hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Catherine bájos romantikája
Egy Dickens-sarj a dunántúli lankákon

2013. 07. 04.
Apai ágon Dickens leszármazott, anyai ágon annak a gróf Wenckheim családnak a sarja, mely többek közt a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárnak is otthont adó kastélyt építtette. Magánszigeteken dolgozott évekig a Karib-térségben. Vendégei voltak Steven Spielberg, Tom Hanks és Mel Gibson. A karibi csillogást hátrahagyva ma Magyarországon él, és rendhagyó vendéglátással foglalkozik. Birtokán csodaszép „cottage”-eket (villaház) ad ki, ahová érkeztek már Dél-Afrikából, Szingapúrból is. Catherine Dickensszel beszélgettünk, hol angolul, hol magyarul.

Hogy érzi magát Magyarországon egy Dickens?

– Szerintem nagyon szerencsés vagyok, mert ezt a családi nevet majdnem mindenki ismeri. Magyarország nagyon kíváncsi, mert félig magyar vagyok, és közben Dickens déd-dédunokája is, erre nagyon büszke vagyok. Angliában ez nem egy különleges dolog, de Amerikában vagy Magyarországon már igen. Valószínűleg azért, mert ott sok híres ember él, és az embereket jobban érdekli David Beckham, aki ma népszerűbb, mint Charles Dickens. Az iskolában sem vagy annyira érdekes; ha a neved Churchill, akkor talán igen. Nem olvastam üknagyapám minden könyvét, a „legkedvencebbem” a Nicholas Nickleby, az egy nagyon jó könyv. Dickens egy humoros ember volt, de a story line (eseménysor, történetvezetés) általában szomorú, a karakterek viszont viccesek.

Honnan a magyarságod?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!