hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ide még Micimackó is betérne
A százkönyves Pagony

Van egy hely, ahol a gyermekeket is nagyra becsülik! A Pozsonyi Pagony könyvesbolt ajtaján a gyerkőcök vidáman, hónuk alatt vagy egy tucat könyvvel lépnek ki. De vannak, akik diafilmvetítésre, felolvasóestre vagy rajzolós-festős zsúrra gyűlnek itt össze. A könyvesbolt tulajdonosa, Kovács Eszter nagy bátorsággal indította el vállalkozását a magyar könyvek legnagyobb forgalmazójaként. A sikerükről, a gyerekek képzeletvilágáról, és természetesen trendi könyveikről kérdeztük.

Mikor alakult, és hogyan indult a Pozsonyi Pagony könyvesbolt?

– Most már több mint tíz éve, 2001-ben alakult a bolt, három baráti házaspár alapította, nagyrészt bölcsész végzettséggel – mai fejemmel nem is igazán értem, hogy mertünk ebbe belevágni. De szerencsére belevágtunk! Először gyerekkönyvkiadót szerettünk volna létrehozni, erről akkor többen lebeszéltek, de nem kellett hozzá egy év sem, és a bolt után a könyvkiadásba is belefogtunk. Mára már – remélem legalábbis –, ha gyerekkönyvkiadásról beszélünk, a Pagony név megkerülhetetlen. A bolt persze továbbra is fontos, nagyon sok programunk van, és ma is az az alapelvünk, hogy a Pagony ne csak egy bolt legyen, hanem egy hely, ahol jó lenni, a szülőnek is, a gyerekeknek is, és a gyerekkönyves szakmának is otthonául szolgálhat.

A híres Micimackó című könyv adta az ihletet a könyvesbolt névadásához?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!