hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gyerekek helyett migránsokat?

2019. 03. 22.
Miközben Európa még a migráció kezeléséről vitázik, a bevándorlás­pártiak véleményformálói már szintet ugrottak. Ők már nem a befogadásról és elosztásról beszélnek. Új elképzeléseik, új álmaik vannak. Ezeket egy szóban is össze lehet foglalni: népességcsere. Célkitűzéseik alapvető igazságok felszámolásáról szólnak, azt gondolják, okoskodásaikkal elhomályosíthatják az örök rendet.

Orbán Viktor miniszterelnök idei évértékelő beszédében bejelentett hétpontos családvédelmi akciótervével többek között a BBC is foglalkozott. A csatorna egy szakembert is meg akart szólaltatni a témában. Sarah Harpert, az Oxford Institute of Population Ageing vezetőjét találták meg, aki őszintén és szívesen mondta el ezzel kapcsolatos véleményét:

„Úgy gondolom, hogy valóban aggódnunk kell azon kormányok miatt, amelyek arra bátorítanak, hogy több gyermeket vállaljunk. Az egyik oka ennek természetesen az, hogy a Föld nem tud eltartani hétmilliárd embert, és a század közepére hárommilliárddal többen leszünk, a század végére pedig 11-12 milliárdan leszünk vagy akár még többen, mivel nagyon magas a születési ráta főleg a szubszaharai országokban, ahol az átlag 4-5 gyermek, szemben a fejlett országok kettő alatti átlagával. Tekintve, hogy az északi féltekén, de főleg Amerikában és Európában, a nyugati életstílust követő országokban nagyon sokat fogyasztunk, ezért környezetvédelmi szempontból is kérdéses, hogy jó ötlet-e bátorítani a több gyermek vállalását. Ez probléma ugyanakkor maguknak a nőknek is, szerintem nem kéne, hogy nyomást helyezzenek rájuk, hogy több gyermeket vállaljanak, mint amennyit valóban akarnak.”

Majd ehhez hozzátette: 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!