hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A jóga orvosi szemmel

2019. 11. 28.
Legtöbben, akik jógázni kezdenek, valamilyen egészségügyi problémára keresik a megoldást.

Az egyik leggyakoribb panasz a hát- és derékfájás, ami általában az ülő és mozgásszegény életmódból, rossz testtartásból vagy túlsúlyból ered, de lehet pszichoszomatikus is. A jógát sokszor úgy állítják be, mintha egy alternatív gyógyászati módszer lenne a nyugati típusú orvoslás ellensúlyozására vagy kiegészítésére.

Valójában a jóga nem terápia, hanem alapjait az ind filozófia, Patandzsali jóga-szútrái és a hindu vallási könyvek adják. Ezek semmilyen tudományosan igazolható anatómiai vagy mozgástani ismereteket nem tartalmaznak. A jóga egy világnézet, amely nem korlátozódik az elvégzett testgyakorlatokra. Meghatározza a táplálkozást, a gondolkodást és az egész életvitelt, melynek célja a speciális jóga-tudatállapot elérése.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!