hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„A különbözőségünk nem lehet akadálya a partnerségnek”
Mészáros István László, a SZPA rektorhelyettese

2017. 11. 30.
Semjén Zsolt nagy visszhangot kiváltott előadást tartott a Szent Pál Akadémián. interjú az akadémia rektorhelyettesével, a Hit Gyülekezete országos vezetőségének ügyvezetőjével.

Mikor és miért vetődött fel Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes meghívása a Szent Pál Akadémiára?

– Egyházunk teológiai főiskoláján a hagyományos teológiai tárgyak mellett kezdettől tanítunk államelméletet is. Ennek részét képezik az állami szuverenitással, az állam és az egyház viszonyával, a keresztények politikai részvételével kapcsolatos kérdések is. Ezeknek ráadásul most napi aktualitást is adnak a migránskvótával, az EU jövőjével, benne a nemzetállamok szerepével, Európa és az iszlám viszonyával, valamint a család jövőjével és a genderlobbi térnyerésével kapcsolatos viták.

Semjén Zsoltot régóta ismerem, a hagyományos, a keresztény értékrend mellett maximálisan elkötelezett politikusnak tartom. Októberben merült fel, hogy a hallgatóknak kiváltképpen érdekes lehet, hogyan látja és éli meg a gyakorlatban ezeket a kérdéseket egy magas rangú állami vezető, aki egyben teológus és szociológus is. Örülök, hogy elfogadta a meghívást. Aki jelen volt az előadásán, tanúsíthatja, hogy mind állambölcseleti, mind teológiai szempontból magas színvonalú, emlékezetes, nagy tetszést arató előadást tartott, amiről még olyan oktatóink és hallgatóink is elismerően szóltak, akiknek a politikai attitűdje más irányú.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!