hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Orlando hamis „tanulságai”

2016. 07. 11.
2016. június 11-én, szombat éjjel a 30 éves Omar Mir Seddique Mateen bemegy a floridai Orlando egyik ismert melegbárjába, a Pulse-ba, ahol éppen zsúfolt latinpartit tartanak, elővesz egy félautomata és egy kézi lőfegyvert, és halomra lő ötven embert, további félszázat megsebesít. Szeptember 11-e óta ez a legsúlyosabb terrortámadás amerikai földön, nem csoda, hogy máig elemzik a tett okait és következményeit, de mivel a) az elkövető az iszlám híve, b) a polkorrektség totálisan átitatta a „progresszív” értelmiség médiáját, végül c) Amerikában kampány van, rengeteg a félremagyarázás, a manipuláció, a figyelemelterelés.

A világ maradékának sem mindegy azonban, hogyan dolgozza fel ezt a traumát „a szabadok földje, a bátrak hazája”. Hiszen bármerre fordul is Európa a britek kilépése után, bármely távoli kontinens országa jut is el a globalizált gazdaság révén nagyobb szabadsághoz, prosperitáshoz, netán az egyéni jogok tiszteletéhez, a fő veszély számukra, számunkra, az amerikaiakra nézve ugyanaz: a radikális iszlám jelentette totalitárius kihívás. Az ugyanis nem csupán nem szereti, de nem is tűri az övétől eltérő hitet, világnézetet, életmódot, a másképp gondolkodókat és a melegeket.

Hamis „tanulság” 1.

„Nem az iszlám tehet róla”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!