hetilap

Hetek hetilap vásárlás
2010. május 21-ei számunkban írták

2010. 05. 21.
Az Élet menete

Külföldön élek immáron két éve a családommal együtt. Nemrég bukkantam Önökre a neten, de meg kell mondjam, hogy még most sem találom a szavakat. Félelmetes az, hogy mekkora bátorsága van önöknek, hogy egy olyan antiszemita országban, amilyen Magyarország, ki mernek állni Izrael mellett! Fantasztikus dolognak tartom és köszönöm! Elolvastam Németh úr beszédét is, amelyet az Élet Menetén mondott. Minden szó ott volt, és tökéletes, ahogy elhangzott! Csoda kellene ahhoz, hogy Magyarország megváltozzon, mert ahogy látom, a legszélsőségesebb párt is bent van a parlamentben.
Hoffman David

Bonyodalmas kezdő lépések

Azt írták, hogy „Pokorni Zoltán XII. kerületi fideszes polgármester az egyik kereskedelmi csatornában kijelentette: szerinte nem Sólyom Lászlónak fogják hívni a következő államfőt”.  Fel szeretném hívni figyelmüket, hogy tudomásom szerint a pontos idézet a következő: „Nem Sólyom Lászlónak fogják hívni a következő államfőt a következő években.” Mint tudjuk, Sólyom László köztársasági elnök mandátuma idén augusztusban jár le. Felmerül a kérdés, vajon Pokorni Zoltán miért többes számot használ „a következő években”?
Nem hinném, hogy a Fidesznek alapvetően valamilyen baja lenne Sólyom László személyével és más jelöltet készülne támogatni nyáron. Szerintem Sólyom László újraválasztását fogják szorgalmazni. Viszont egy-két-három éven belül, mégsem Sólyom László lesz a köztársaság elnöke. Akkor mi fog történni?
A lehetséges értelmezések közül azt hiszem, azon is gondolkodhatunk, hogy a Fidesz teljesen új Alkotmányt készül elfogadtatni, például prezidenciális jellegű rendszert. Érdemes arra számítani, hogy belátható időn belül az augusztusban újra megválasztott Sólyom László mandátuma „technikai” okokból megszűnik, ebben az esetben Orbán Viktor lehetne az új államfő és Navracsics Tibor a miniszterelnök. Ezért volt fontos a kétharmados parlamentáris többség megszerzése?
Üdvözlettel: Frechet Tímea

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!