hetilap

Hetek hetilap vásárlás
2008. december 31-i számunkban írták

2009. 01. 07.
Rosszkor, rossz helyen

Érdeklődéssel olvastam a Bodoky Tamás indexes újságíróval készült interjút, ami 2006 őszének rendőri túlkapásairól szól. Levelemmel szeretnék ellensúlyt képezni az interjúalany egyoldalú üzenetével szemben – csupán az interjú alapján, hisz a könyvet nem olvastam. Képmutató Bodoky kijelentése, hogy könyvét ároktemetésnek szánta. Egy komplex eseménysorból kiragadva csak a bíróságra jutott ügyek alapján akar általános képet nyújtani? Tények helyett érzelmi húrokat penget, ellenpont nélküli számokkal operál (200 feljelentés, 20 vádemelés: ez a szám akkor érdekes, ha tudjuk, más ügyekben mi az arány), majd: „a darabszám volt a lényeg” – mondja ez előállítások számára utalva forrás nélkül. Vagy ő sem ismeri a bírósági eljárás menetét, vagy arra számít, hogy az olvasók nem ismerik, és meglehet velük etetni egy hangulatot a tények helyett. Az, hogy egy bíróságon a vádlott védekezik, miért kriminális és miért akarja annak láttatni? Komoly problémának érzem, hogy egyetlen konkrétumot sem mutat fel, ami alátámasztaná állítását, miszerint politikai támogatást kapott a rendőrség a jogsértésekre. Addig viszont könyvének ez a része nem más, mint a bulvármédia újabb terméke. Egy másik fórumon egyébként elmondta, hogy egyik zavargáson sem volt személyesen jelen. A tény kapcsán, hogy a fideszes Révész Máriusz tartott beszédet a könyvbemutatóján, nem merülhet fel az olvasóban, hogy Bodoky az, aki politikai célokat szolgál ki egyoldalú tanulmányával? Nem lehet, hogy ez az, amiért a ballib nem kíváncsi rá?

Üdvözlettel:

Dr. Franka Gyula, Budapest

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!