hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Életgyűlölők demokráciája

2006. 03. 14.
Tisztelt Hetek!

Kertész Ákos Életgyulölok demokráciája címu cikkére reagálnék, ami fején találta a szöget! Hozzátenném, hogy amikor Hitler uralomra jutott, az angolok, illetve Neville Chamberlain politikájára az appeasement jelzot használták. Az appeasement alatt a megbékítési szándékú, engedékeny politika értendo, amit csak egy dolog vezérelt: elkerülni a háborút minden áron. Holott nyilvánvaló volt, hogy az lehetetlen. Ma még elvakultabb és jóval engedékenyebb a demokráciák appeasement politikája, ezúttal az egyre agresszívabban terjeszkedo iszlám iránt.

Más kérdés, hogy Kertész Ákos a demokráciát akaratlanul is úgy állítaná be, mintha az egy megkérdojelezhetetlen és tökéletes államforma lenne. Nem az. Ezt éppen az mutatja legjobban, hogy valós értékek képviselete nélkül önrombolásba viszi magát. A harmadik világháború nem az iszlám és a nyugati demokráciák között fog végbe menni, hanem az iszlám és az önmagához visszatéro birodalmi Európa között. Mert nekik lesz válaszuk a kihívásra.

Póli Pál

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!