hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Turbometal Motorblog elhozta Londonból az autósfilmek „Oscar-díját”
Olyanok vagyunk, mint a jamaicai bobcsapat, csak mi nyertünk is

2016. 09. 08.
Magyar fiatalok filmje nyerte meg az idei London Motor Film Festival fődíját újságíró kategóriában. A srácok olyan nagyágyúkat múltak felül a legrangosabb autós filmfesztiválon, mint a Top Gear vagy a népszerű brit tévésztár, Chris Harris. Mindezt úgy, hogy a Turbometal mögött nem állnak állandó nagy szponzorok, televíziócsatornák vagy portálok, jóformán csak a lelkesedés hajtja őket. Az viszont nagyon. Bernáth Milán rendezővel, Firnigel Dániel operatőrrel és Rigó Péter szereplővel beszélgettünk közvetlenül azután, hogy a karrierjük szempontjából mérföldkőnek számító díjjal hazaérkeztek Anglia fővárosából.

„A Legjobb Újságírófilm díjat a Turbometal Motorblog kapta, olyan nagy nevekkel szemben, mint a Top Gear, a Chris Harris On Cars vagy a GTChannel” – áll a London Motor Film Festival honlapján. Fel tudtátok már dolgozni, hogy mekkora elismerésben volt részetek?

BM: – Szerintem ezt csak folyamatosan, hosszabb idő alatt lehet feldolgozni. Óriási sokkot jelentett számunkra, amikor bejelentették, hogy nyertünk, és ez azóta is tart. A díjátadó óta folyamatosan jönnek a gratulációk és az interjúmegkeresések, emiatt érezzük mi is a jelentőségét a dolognak.

Erre a filmfesztiválra hogyan működik a nevezés? Bárki beeshet az utcáról, vagy az Oscarhoz hasonlóan egy bizottság dönti el, hogy melyik produkciót küldik a megmérettetésre?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!