hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kérdezz-felelek a forintosításról

A Hetek háromrészes sorozattal kíván segíteni olvasóinak a devizahitelekkel kapcsolatos elszámolás és forintosítás megértésében. Erdősi Éva pénzügyi szakértő sorozatunk második részében a forintosítás részleteit elemzi.

Milyen szerződései esetén érintheti Önt a forintosítás?

Akkor érinti Önt a forintosítás, ha
• magánszemélyként deviza vagy devizaalapú fogyasztói jelzálogkölcsön szerződéssel vagy
• ingatlanra vonatkozó pénzügyi lízingszerződéssel rendelkezik,
ami 2015. február 1-jén még nem szűnt meg.
A forintosítási kötelezettség abban az esetben is terheli a bankot, ha a törvény hatálybalépésekor (2014. december 6.) már felmondott szerződésével kapcsolatban Önnek még fennálló tartozása van.

Milyen időponttól módosul az Ön szerződése?
A forintosítás és az ehhez kapcsolódó kamatmódosulás időpontja megegyezik a devizaalapú hitelekre vonatkozó elszámolási fordulónappal, ami minden esetben 2015. február 1.
A forintalapú kölcsönök esetében a kamatmódosulás időpontja 2015. június 30. napja lesz.
Fontos, hogy az értesítés kézhezvételéig Ön még a régi törlesztési ütemezés szerint fizesse a részleteket. A különbözettel a pénzügyi intézmény külön elszámol Önnel.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetéssel vagy belépéssel tudja elérni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!