hetilap

Hetek hetilap vásárlás
LUSH PRIZE
Idén is tudósoknak és aktivistáknak ítélték oda a Lush-díjat, melynek célja az állatkísérletek végleges megszüntetése

2015. 01. 03.
Idén tíz ország aktivistáinak és tudósainak az állatkísérletek beszüntetéséért végzett munkáját ismerték el Lush-díjjal. A tizenkét díjazott között összesen 250 ezer angol fontot osztottak szét; ezen a területen ennek a díjnak az éves összértéke a legnagyobb.

Az immár harmadik éve kiosztott Lush-díj öt kategóriában negyedmillió angol fonttal segíti a tudományos kutatást, a lobbitevékenységet és az aktivisták munkáját. A különböző kategóriák díjai azt a sokféle tevékenységet ismerik el, amelyekre mind szükség van ahhoz, hogy a jövőben teljesen megszűnjenek az állatkísérletek, különösen a kozmetikai ipar és a toxikológia területén (a vegyi anyagok tesztelésében).

Az idei díjazottak a következő országokban tevékenykednek: Ausztrália, Új-Zéland, Tajvan, Kenya, Brazília és öt európai ország (Hollandia, Dánia, Bulgária és két-két nyertes Németországból, valamint Svédországból). A díjazottakat nemzetközi szakértő zsűri választotta ki egy harmincöt jelöltet tartalmazó válogatott listáról.

Rob Harrison, a Lush-díj szóvivője szerint: „Az idei díjazottak ismét bizonyítják, hogy világszerte fantasztikus munka zajlik az ellen, hogy vegyi anyagok és kozmetikumok tesztelése során állatokat használjanak fel a kísérletekben. Ez a gyakorlat nemcsak kegyetlen, de tudományos szempontból megbízhatatlan is. Földrajzi értelemben az idei díj minden eddiginél messzebbre hat, már nagyon vártuk, hogy Afrikából is legyen díjazottunk.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!