hetilap

Hetek hetilap vásárlás
LUSH PRIZE
Idén is tudósoknak és aktivistáknak ítélték oda a Lush-díjat, melynek célja az állatkísérletek végleges megszüntetése

2015. 01. 03.
Idén tíz ország aktivistáinak és tudósainak az állatkísérletek beszüntetéséért végzett munkáját ismerték el Lush-díjjal. A tizenkét díjazott között összesen 250 ezer angol fontot osztottak szét; ezen a területen ennek a díjnak az éves összértéke a legnagyobb.

Az immár harmadik éve kiosztott Lush-díj öt kategóriában negyedmillió angol fonttal segíti a tudományos kutatást, a lobbitevékenységet és az aktivisták munkáját. A különböző kategóriák díjai azt a sokféle tevékenységet ismerik el, amelyekre mind szükség van ahhoz, hogy a jövőben teljesen megszűnjenek az állatkísérletek, különösen a kozmetikai ipar és a toxikológia területén (a vegyi anyagok tesztelésében).

Az idei díjazottak a következő országokban tevékenykednek: Ausztrália, Új-Zéland, Tajvan, Kenya, Brazília és öt európai ország (Hollandia, Dánia, Bulgária és két-két nyertes Németországból, valamint Svédországból). A díjazottakat nemzetközi szakértő zsűri választotta ki egy harmincöt jelöltet tartalmazó válogatott listáról.

Rob Harrison, a Lush-díj szóvivője szerint: „Az idei díjazottak ismét bizonyítják, hogy világszerte fantasztikus munka zajlik az ellen, hogy vegyi anyagok és kozmetikumok tesztelése során állatokat használjanak fel a kísérletekben. Ez a gyakorlat nemcsak kegyetlen, de tudományos szempontból megbízhatatlan is. Földrajzi értelemben az idei díj minden eddiginél messzebbre hat, már nagyon vártuk, hogy Afrikából is legyen díjazottunk.”

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!