hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Árral szemben – de sikeresen
MagNet Magyar Közösségi Bank

2014. 10. 27.
2008 óta ritkán telt el úgy hónap, hogy ne találkoztunk volna a hazai bankszektort érintő csoportos létszámleépítésekről, fiókbezárásokról és egyéb költségcsökkentő intézkedésekről szóló hírekkel a médiában. Minden pénzügyi szolgáltató igyekezett alkalmazkodni a kialakult helyzethez, és így akadtak olyanok is, akik a tényezők mérlegelése után a kivonulás mellett döntöttek. Mindezzel párhuzamosan pedig az ügyfelek gondolkodása és a pénzügyi szektorhoz való hozzáállása is átalakult.

Megváltoztak tehát a fogyasztói igények, és mások lettek a „játékszabályok” is a piaci szereplők számára. A 2010 óta működő MagNet Magyar Közösségi Bank – amelyet pont a 2008-as válság dilemmái hívtak életre – ma is nagy hangsúlyt fektet ügyfelei visszajelzéseire és igényeire. Folyamatosan fejlesztik szolgáltatásaikat, míg kínálatukat a tisztesség, az átláthatóság és a közösségi szemlélet szellemében határozzák meg. Vallják, hogy aki az üzleti életben nem képes vagy nem akar alkalmazkodni, előbb-utóbb lehúzhatja a rolót.

Az utóbbi évek első és talán legfontosabb változása, hogy a lakossági hitelezés háttérbe szorult. Ennek következtében a bankok ismét erőteljesebben fókuszálnak a díj- és jutalékbevételt generáló számlavezetésre, illetve az ehhez kapcsolódó kiegészítő termékekre és szolgáltatásokra, mint például a bankkártyák és a különböző biztosítások. A hitelintézetek manapság egymásra licitálva ösztönzik ügyfeleiket a bankkártya-használatra, ami egyébként egyáltalán nem áll távol a nyugat-európai trendektől sem. (Gondoljunk csak arra, hogy a londoni buszokon sem lehet már készpénzzel, csak bankkártyával fizetni.)

Továbbá, a betéti kamatok jelentős csökkentésével egyidejűleg számottevő mértékben nőtt az elmúlt időben a befektetési alapok, részvények és állampapírok jelentősége a hitelintézeti értékesítési palettákon. A piaci szereplők ugyanakkor jelentős mértékben elmozdultak a jellemzően magasabb megtakarítási állománnyal, illetve az átlagosnál magasabb bérrel rendelkező úgynevezett „prémium” szegmensek kiszolgálása felé.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!