hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Balatonlelle sosem unalmas
- mondja Kenéz István polgármester

2013. 11. 14.
A szezonban nyüzsgő kisváros most pihen, de egyáltalán nem alszik! Ahogy elmúlik a nyár, már kezdődik is a kö­vetkező évre való felkészülés. Lázas munka folyik, hogy a város, szlogenjéhez méltóan, minden évben új „szenzációval” várja a vendégeket, vagy éppen olyan fejlesztéseket valósítson meg, mely a balatonlelleiek életminőségét javítja.

Milyen fejlesztések várhatóak Balatonlellén?

– Büszkék vagyunk arra, hogy 2013-ban több, uniós pályázati pénzből megvalósuló beruházást is indítani tudtunk, ezzel több mint félmilliárd forint került városunkhoz.

A legnagyobb fejlesztés a városi művelődési ház és szabadtéri színpad, valamint az Afrika Múzeum felújítása. A pályázat a „21. századi balatonlellei kulturális és turisztikai központ létrehozása” címet kapta, ami egyáltalán nem túlzás, hiszen a beruházásnak köszönhetően – bátran állítható –, hogy a Balaton-part legkorszerűbb és leglátványosabb szabadtéri színpada lesz kialakítva 2014 nyarára. Ezzel együtt megújul a művelődési háznak és Afrika Múzeumnak helyet adó műemlék kúria is, ahol nemcsak az igényes felújítás, de az épület stílusához illeszkedő környezet is kialakításra kerül. Az amúgy is kuriózumnak számító Afrika Múzeum interaktívvá válik. A látogatók számára a visual guide rendszer és többérintős képernyők segítségével élménytelibbé válik a páratlan gyűjtemény.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!