hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Miből lesz gyümölcsosztás?
Uniós pénzekben bízik a Fidesz-elit

2012. 09. 14.
A londoni ötkarikás játékokon a több mint 11 ezer sportoló közül mintegy 3000 muzulmán kénytelen szembesülni azzal a dilemmával: kövesse hitét, vagy saját sportcéljait tartsa szem előtt?

A böjt minden dolognál fontosabb, még a sportnál is - jelentette ki a libanoni úszó, Sofyan Fathi Aljaddi, aki még az olimpia ellenére sem hajlandó megszegni a muszlim böjti hónappal kapcsolatos szabályokat. Dilemmájával nincs egyedül, számos iszlám hitű sportoló kénytelen dönteni ebben kérdésben.

A ramadán egyébként igencsak próbára teszi az élsportolók szervezetét, és befolyásolja teljesítményüket, hiszen napkeltétől napnyugtáig nem lehet hódolniuk semmiféle élvezetnek, így az evésnek, ivásnak sem. Sőt, további problémák is adódhatnak a böjtből: két marokkói futballista például nem tudott vizeletmintát adni a doppingvizsgálathoz a Honduras elleni meccs után. A meccs délben kezdődött, ők viszont már éjjel 2.30-tól nem vettek magukhoz semmit.

Az algériai akadályfutó, Mohamed-Khaled Belabbas szintén úgy döntött, hogy a testének okozott kár ellenére is böjtölni akar. Ellenben a marokkói úszónő, Sara El-Bekri a böjt ellen határozott.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!