hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Fogyóban az amerikai középosztály

2012. 09. 13.
Az amerikai középosztály a modern kori történelem egyik legnehezebb évtizedén van túl - áll a Pew Research Center nemrégiben kiadott jelentésében.

A középosztály nemcsak méretében zsugorodott, de rendszeres jövedelme és felhalmozott vagyona is megcsappant, mi több, egyesek jövőre vonatkozó pozitív várakozásaikban, hitükben is megrendültek - vonják le a szakemberek a konklúziót.

A középosztály a társadalom egyre kisebb szegmensét teszi ki, míg a társadalmi extrémitások egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak: jelentős növekedést mutat az alacsony jövedelemmel rendelkező háztartások száma, de ezzel párhuzamosan a társadalom felső rétege, a nagyon gazdagok osztálya is meglepő növekedésben van.

A kutatásban 2500, magát középosztályhoz tartozónak valló ember vett részt. A megkérdezettek 85 százaléka úgy gondolja, hogy az életszínvonaluk fenntartása manapság lényegesen nehezebb, mint egy évtizeddel ezelőtt;  62 százalék úgy nyilatkozott, hogy csökkentenie kellett kiadásait az elmúlt évtizedben.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!