hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A szomszéd bankja jobban fizet?

2011. 02. 25.
A Bloomberg gazdasági hírügynökség összeállítása szerint egyre több magyar viszi megtakarításait a környező országokba. Rövid körkér-désünkre adott válaszokból viszont úgy tűnik, hogy az utca embere még nagyon messze van ettől.

A Bloomberg példájában egy magyar üzletember - megrendülve annak láttán, hogy „Orbán Viktor átirányította a magán-nyugdíjmegtakarításokat, hogy betömje a költségvetési lyukat" - megkezdte pénze külföldre menekítését. Az idézett pénzember elvesztette a hazai gazdaságba vetett bizalmát, és nem érzi biztonságban többé a megtakarításait.

Béla (35), matematikus:
„Megrendült a bizalmam a magyar jogbiztonságban. Egyáltalán nem lepne meg, ha a válság egy következő hullámában a kormány a nyugdíj­men­tőcsomag után egy bankbetét-mentőcsomaggal rukkolna elő. Én ezt nem várom meg, inkább magam gondoskodom a pénzem biztonságáról egy olyan országban, ahol nagyobb tisztelet övezi a magántulajdont."

Edit (33), főállású anya:
„Mivel tartalékokra van szükségünk a családunk zavartalan működéséhez, illetve a gyermekeink számára is szeretnénk félretenni, nem akarjuk kiszolgáltatni az életünket egy esetleges padlássöprésnek. Nem szeretném, ha a szolidaritás zászlaja alatt esetleg még a banki megtakarításainktól is megfosztanának, ezért a pénzünket egy valóban demokratikus nyugati országban, lényegesen nagyobb biztonságban szeretnénk elhelyezni."

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!