hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Sarkcsillag
A Sarkcsillag Svéd Királyi Érdemrend parancsnoki rangját kapta Takács János

2010. 11. 19.
Az érdemrendet őfelsége, XVI. Károly Gusztáv svéd király adományozta Takács Jánosnak, az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatójának. Az elismerést őexcellenciája Cecilia Björner, Svédország magyarországi nagykövete adta át.

Takács János a Sarkcsillag Svéd Királyi Érdemrend parancsnoki rangját a svéd gazdasági és kulturális érdekek magyarországi képviseletéért kapta mint az Electrolux Lehel Kft. vezérigazgatója és a Svéd Kereskedelmi Kamara elnöke.
„Ma az Electrolux nagy tiszteletnek örvend Magyarországon a környezeti és társadalmi felelősségvállalása, a hatékony és magas szintű menedzsmentje miatt. A vállalat sikerei nem lettek volna elérhetőek Takács János vezetése nélkül, és ez felbecsülhetetlen hozzájárulás Svédország hírnevének erősítéséhez” – mondta Cecilia Björner a tegnapi ünnepélyes ceremónián.
„A sikerhez vezető út hosszú és néha nehéz, de kétségkívül rendkívül élvezetes volt. Rendkívül élvezetes, mert kollégáim, mentoraim, szeretteim és barátaim velem voltak, velem vannak. Őszinte köszönet érte!” – mondta Takács János az átadást követően.
A Sarkcsillag Érdemrendet I. Frigyes király alapította 1748-ban. 1975-ig azok a svéd és külföldi polgárok, illetve intézmények részesülhettek az elismerésben, akik elkötelezetten dolgoztak a tudomány, az irodalom, a művészet valamely területén, vagy az emberiség számára kiemelkedően hasznos munkát végeztek.
1975 óta már csak külföldiek, illetve a svéd királyi család tagjai kaphatják meg az elismerést Svédországért tett jószolgálatukért. A Sarkcsillag Érdemrend mottója: „Nescit Occasum”, magyarul „nem ismer hanyatlást”, és azt fejezi ki, hogy Svédország oly állandó, mint egy soha nem nyugvó csillag.

A cégről

Az Electrolux Csoport a világ vezetô konyhai, fürdôszobai, tisztító- és szabadtéri eszközöket gyártó vállalata. Az Electrolux Lehel Kft. a svéd Electrolux AB leányvállalata. Az Electrolux Lehel Kft.-nél a jászberényi és a nyíregyházi telephelyen folyik termelô tevékenység, az értékesítési és marketingrészleg, a porszívók és háztartási kisgépek európai beszerzési központja, valamint a professzionális konyhák és mosodák európai értékesítése Budapesten található. A vállalat fô profilját a hűtô- és fagyasztószekrény-, valamint a fagyasztóláda- és porszívógyártás adja. Az Electrolux Lehel Kft. ma Magyarország egyik legnagyobb ipari vállalata, és mint ilyen, meg- határozó szerepe van az ország ipari exportjában. Az Electrolux jelenleg átlag 3500 alkal­mazottat foglalkoztat Magyarországon, és a beszállítóin keresztül további 2500 fônek biztosít munkalehetôséget. Az Electrolux 1991 és 2009 között 86,4 milliárd forintot fordított beruházásokra Magyarországon.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!