hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Marketing, mellébeszélés nélkül

2009. 12. 24.
A pénzügyi válság érzékenyen érinti az amúgy is gyakran bizonytalan talajon álló hazai kis- és középvállalkozásokat. Kezelésként legtöbb esetben olyan alapvető kérdések újragondolására van szükség, mint: Kik az ügyfeleink? Miben vagyunk jobbak, mint a piac? Racionálisan működik-e a cégünk? Mindezen segíthet egy alapos audit és egy jó marketingpolitika – mondja Tóth Mihály stratéga, a KERKOM kereskedelmi kommunikációs cég alapítója.

Mit jelent számodra a „mellébeszélés nélküli marketing"?

- A marketing, meggyőződésem szerint, üzletfejlesztést jelent. Ma azt kell megtanítani az embereknek, hogy a marketing nem hirdetés, nem reklám, nem egy adminisztratív üzletág, hanem nagyon is termelő. Számomra a „marketingköltség" mint fogalom nem jelenhet meg, de a „mar­ketingbefektetés" már annál inkább, mivel ennek a tevékenységnek meg kell térülnie! Sokak szerint az a jó megoldás, ha leöntik a cégvezetőket egy halom, Amerikából hazahozott és lefordított marketingtechnikával, és az ügyvezető majd megírja a hipnotikus reklámszöveget. Azt gondolom, hogy ez hiba. A péknek a kenyérsütéshez kell értenie, és nem máshoz. Mi egyébként, amit lehet, magyarul is mondunk az ügyfeleinknek, nem bohóckodunk feleslegesen idegen szavakkal.

Miként jelenik meg a pénzügyi válság hatása az ügyfeleiteknél, és általában mit javasoltok megoldásként?

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!