hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményei

2009. 12. 18.
Szeretjük az áruhiteltNem tapasztalják a válság hatását az áruhitelt kínáló bankok a karácsonyi szezonban. „Nagyságrendileg ugyanannyian igényelnek személyi kölcsönt vagy áruhitelt, mint korábban, a változás talán annyi, hogy némileg kisebb összegre tartanak igényt a vásárlók, egyre többen igényelnek néhány százezer forintot” – fogalmazott lapunk meg­keresésére Váradi Eszter, a Credigen Bank kereskedelmi ügyvezetője. A karácsonyi vásárlási roham viszont érez­hetően hetekkel később kezdődött az idén, az emberek láthatóan kivárják az akciókat, az ingyen hiteleket. 

Optimista GKI
A világgazdaság nagy részében a harmadik negyedévben technikailag véget ért a recesszió, Magyarországon ez csak a negyedik negyedévben várható – fogalmaztak a GKI gazdaságkutatói. A kilábalás a korábban vártnál kissé gyorsabb lehet, de visszaesések sem zárhatók ki, s világszerte csak 2011–12-ben várható a korábbi GDP-szint elérése. 2010-ben az EU-ban csak szerény növekedés, nálunk stagnálás körüli állapot várható. A Magyarország iránt korábban megingott bizalom jelentősen erősödik jövőre.

Az AB döntött
Az Alkotmánybíróság (AB) alkotmányellenesnek nyilvánította azokat a rendelkezéseket, melyek a családi pót­lékot is adózás alá vonták, és vissza­­­­­­­menőleges hatállyal megsemmisítette. A szeptember 1-jétől érvényes szja-ra vonatkozó törvény értelmében a családi pótlék adóterhet nem viselő járandósággá vált. Eszerint a gyermeket együtt nevelő szülők adóalapjába a családi pótlék összegének felét-felét is be kellene számítani, függetlenül attól, hogy a családi pótlékot melyik szülőnek folyósítja az állam. Az AB állásfoglalása szerint az elgondolás sérti az arányos közteherviselés elvét, mert ténylegesen nem megszerzett jövedelem adózására vonatkozik. (MTI)

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!