hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Újra startol a Start

2009. 09. 10.
Szeptembertől lényegesebben kevesebb adminisztrációra lesz szüksége azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a Start Tőkegarancián keresztül pályáznak uniós forrásokra. Az ügyfelek számára kedvező változások közül kiemelhető, hogy a pályázati kezességvállalás esetében, az ügyfelek igényeit is követve, a félévente esedékes díjfizetés mellett a Start Tőkegarancia Zrt. megteremti az egyösszegű díjfizetés lehetőségét is. Így a 2 százalékos kezességi díj akár 1,7 százalékra is csökkenhet – tudtuk meg a GWC Pénzügyi PR Kommunikációs Irodától.

A Start Tőkegarancia Zrt. a hazai kis- és középvállalkozások fejlesztési tőkéhez és vissza nem térítendő európai uniós támogatáshoz jutását segíti elő. A társaság kezességvállalásainak teljesítését a 6 milliárd forint értékű Start Garancia Alap biztosítja. A kezességvállalás lehetővé teszi, hogy a kis- és középvállalkozások tehermentes ingatlan vagy bankgarancia hiányában is teljesíthessék a vissza nem térítendő európai uniós támogatás megszerzéséhez szükséges pályázati biztosítékot. Nem kérnek fedezetet a pályázóktól, csupán a cég jövedelmezőségét, pénzügyi helyzetét, valamint a pályázatban vállalt kötelezettségek teljesíthetőségét vizsgálják meg.
A pályázati kezességvállalás értéke legalább 5, legfeljebb 100 millió forint lehet.
Könnyítést jelent, hogy az igényléshez kötelezően csatolandó iratok ezentúl másolatban is benyújthatók. Csökken emellett az ügyfelek egyéb adatszolgáltatási kötelezettsége is, a megkötött szerződés hatálya alatt a korábbinál lényegesen kevesebb információt kell szolgáltatniuk a vállalkozásoknak. A társaság új ügyfél- és ügyletminősítési rendszert alakított ki, amely nyilvános adatbázisok (APEH, Cégbíróság, Központi Hitelinformációs Rendszer) felhasználásával végzi el a minősítést, így megszűnik a pályázati kezességvállalást igénybe vevő ügyfelek félévenkénti adatszolgáltatási, jelentési, beszámolási kötelezettsége.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!