hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményei

2009. 06. 05.
Jó hírek az USA-bólAz elmúlt hónapban közel 2 százalékponttal javult az ipari aktivitás. A megrendelések mutatója 51 pont felé emelkedett, ami 2007 novembere óta először került a recessziós szint fölé. Ez a szakemberek szerint arra utal, hogy miután az elmúlt hónapokban lecsökkent árukészletek emelkednek, így az év második felében a feldolgozóipar is stabil növekedési pályára állhat. További jó hír, hogy az eurózóna és Nagy-Britannia beszerzési menedzserindexi javulása is a válság jelentős enyhülését jelzik. Kínában már sorban a harmadik hónapja javul az index.

Optimista a kormány
2011-ben várható olyan javulás Magyar­országon, amit már mindenki megérezhet – legalábbis erre számít legújabb konvergenciajelentésében a kormány. A kabinet arra számít, hogy 2011-től gazdasági növekedés várható, alacsony lesz az infláció, és emelkedik a foglalkoztatottság szintje. Biztatónak látják az idei évet is, megfogalmazásuk szerint a második félévben kedvezőbb lehet a külgazdasági helyzet, így javulhat az export, de az áfa emelése, az adóváltoztatások és számos támogatás megvonása visszavetheti a lakosság fizető­képes­ségét.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!