hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mérlegvonás ideje
Öt év az EU-ban

2009. 05. 16.
Mit tudunk felmutatni az elmúlt öt évből? Megérte-e az Európai Unióhoz csatlakozni? Az ötéves évforduló a mérlegvonás ideje. Talán túl nagy várakozással indultunk el - így nem véletlen, ha mára mi lettünk a legszkeptikusabbak az egész unióban.

Nagy összegekről hallunk Brüsszelből: 2007 és 2013 között 25 milliárd eurót hívhatunk le az uniós keretből. Valóban nagy szám, s talán éppen ezért elégedetlenek és csalódottak sokan a honfitársaink közül, mivel ha körülnézünk az országban, nemigen látható ennek a nyoma. A felmérések azt mutatják, hogy amíg a csatlakozás előtt mi voltunk a leginkább EU-szimpatizánsok a velünk együtt csatlakozó országok között, addig mára mi lettünk a legcsalódottabbak.

Bűn és bűnhődés

A szakemberek szerint az általános csalódás több forrásból is táplálkozhat. Elsőként talán abból, hogy túlzóak voltak az elvárásaink. Sokan arra számítottak, hogy néhány év alatt megközelíthetjük a nyugati életszínvonalat, illetve hogy az uniós forrásokból egycsapásra felvirágzik majd az ország.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!