hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményei

2009. 04. 25.
Fény az alagút végénAz amerikai bankszektor a kilábalás első jeleit mutatja a The New York Times szerint. Több nagy bank jelentős profitra tett szert, és emellett egyes szektorokban is látszanak a növekedés csírái. A gondok korántsem oldódtak meg – hívta fel a lap a figyelmet. Amerikaiak milliói képtelenek fizetni a jelzáloghitelek, a hitelkártya-tartozások részleteit, és számos vállalat hatalmas veszteséget halmozott fel.

Lejtmenetben a németek
Németországban is egyre nagyobb gazdasági visszaeséssel kell számolnia a kormánynak. Angela Merkel kancellár szerint a második világháború utáni időszak legerőteljesebb recessziója előtt áll az ország. A Süddeutsche Zeitung úgy tudja, hogy a kabinet a gazdasági visszaesést hamarosan 5 százalékra módosítja az eddigi 2,25 százalékról. Merkel újabb gazdasági válságtanácskozást kezdeményezett, ahova meghívta a szakszer­vezetek és a tudományos élet vezetőit is.

Nyit Belgium és Dánia
Május 1-jével megnyílik nyolc kelet- és közép-európai ország, így Magyarország  számára is a dán és a belga munkaerőpiac. A következő hónaptól kezdve már csak Ausztria és Németország vet korlátokat az új tagországok dolgozói számára. A Reuters úgy tudja, hogy a bolgár és a román munkavállalóknak 2011-ig várniuk kell arra, hogy külön munkavállalási engedély nélkül dolgozhassanak a belga munkaerőpiacon.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!