hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Adócsomag – ikszedik változat
Harmatgyenge

2009. 03. 20.
IMF-, EU-elvárások: kipipálva. Hazai gazdaság: zéró segítség. Elemzők szerint ez lehet tőmondatokban a summája a kormány legújabb adóelképzelésének. Sem a vállalkozók, sem a lakosság számára nem hoznak ugyanis érdemi segítséget.

A jelen gazdasági helyzetben a várakozás, a „gyenge kéz” önmagában is kárt okozhat, hiszen a halogatás, illetve a nem megfelelő válasz tovább mélyítheti a válságot. Elemzők szerint ennek lehetünk szemtanúi, amikor közel két hónapos várakozás után egy harmatgyenge intézkedési csomaggal állt elő a kormány.

Az elképzelések szerint júliustól januárig visszamenőlegesen 1,9 millióra emelkedik a mostani 1,7 milliós alsó adósávhatár, miközben a 18 százalékos kulcs 19-re emelkedik. E feletti jövedelem esetén a jelenlegi 36 helyett 38 százalékos lesz a felső kulcs. Jövőre 3 millió lenne az alsó sáv határa, és megszűnik a magánszemélyekre kivetett 4 százalékos különadó.

A vállalkozások számára örömhír lehet, hogy a tervek szerint 5 százalékkal csökken a munkákra rakódó járulékteher. Ezzel párhuzamosan viszont 16-ról 19 százalékra ugrana a társasági adó.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!