hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményei

2008. 12. 05.
Veres optimistaMagyarország a pénzügyi válság miatt akár a tervezettnél jóval korábban törlesztheti az államháztartási hiányát, így közelebb kerülhetünk az euró bevezetéséhez – jelentette ki Veres János pénzügyminiszter Brüsszelben.

Ennek köszönhetően Magyarország megfontolja a tervezettnél korábbi eurobevezetést. Az euró számos jelentős előnyt hozhat Magyarország számára a közös valuta ugyanis megvédheti az országot a spekulációs kockázatoktól, és kiszámíthatóbbá válhat a külkereskedelmünk is.

Új hitelcsomagok
A már működő 67 milliárd forintos Mikrohitel program mellett egy új, 50 milliárd forintos keretösszegű hitelprogramot jelentett be a napokban Bajnai Gordon fejlesztési és gazdasági miniszter. Ez a keret az Európai Unió Jeremie-programjából, és a Magyar Fejlesztési Bank piacról felvett forrásaiból áll össze. A konstrukcióba a következő bankok kapcsolódnak be: a CIB Bank, az Erste Bank, a K&H Bank, a Takarékbank, a Volksbank, az OTP Bank, illetve a Unicredit Bank. Emellett a közeljövőben több százmilliárd forintos nagyságrendű, a vállalatok lejáró forgóeszköz-hiteleinek megújítását segítő konstrukciót készítenek elő. Ez az új program 10-100 millió forint közötti hitelnyújtást jelent a kereskedelmi bankok részéről, melyet éves szinten 8,6 százalék körüli kamatszint mellett 10 éves futamidővel és 2 év türelmi idővel bocsátanak ki.

INA az M7-es új szakaszán
A Mol a horvát legnagyobb olaj-és energiaipari cég nevét kívánja bevezetni Magyar-országon. Ennek jegyében INA „felségjelzésű” kutakat épít Zalakomáromnál, az M7-es autópálya 193. kilométerszelvényénél. A két kút várhatóan 2009 januárjában nyílik meg a nagyközönség számára. „Ezzel a megtisztelő lehetőséggel az INA márkája ismertebbé válik Magyarországon és ezáltal vonzóvá válhat a Horvátországba utazó vendégek számára” – nyilatkozta sajtótájékoztatón Niko Paulinoviæ, az INA igazgatósági tanácsának tagja.  A Mol-csoport a horvát olajtársaság legnagyobb részvényese, tulajdon része az INA-ban az idén 47 százalék felé emelkedett.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!