hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményei

2008. 02. 13.
Pénzügyi ismeretek tanfolyamFolytatódik idén a Korona Akadémia ingyenes képzése a pénzügyi és gazdasági ismeretek iránt érdeklődőknek. Az országos oktatási programot a Korona Kredit Jelzáloghitel Zrt. tavaly novemberben indította el azzal a céllal, hogy szakemberei segítségével bevezesse a „hétköznapi” embereket a pénzismeretek alapjaiba. A „tanórák” előadói között szerepel többek között közgazdász professzor, nemzetközi gazdasági szakértő és a gyakorlati oldalt is jól ismerő pénzügyi szakember. Az idén hét nagyvárosban lesznek előadások: az első február 8-án Budapesten a Jövő Házában délután 4 és este 7 óra között. Pozitív álláspiac Pozitív lehet idén az álláspiac mérlege. A hazai cégeknél 56 ezerrel többen dolgozhatnak az év végén, mint 2007 decemberében. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat a tavalyi utolsó negyedéves munkaerő-gazdálkodási felmérése során 7741 gazdálkodó szervezet válaszait összegezve állapította ezt meg: egyelőre nem érződik recessziós hangulat a hazai álláspiacon. Igaz, a tavalyi prognózis készítésekor túlbecsülték létszámigényüket a vállalkozások: közel 19 ezer dolgozóval kevesebbet alkalmaztak decemberben, mint ahogy azt 12 hónappal korábban tervezték. A Wendy’s talpra állt A Magyarországon üzletét elsorvasztó Wendy’s gyorséttermi lánc, melynek anyavállalatát már idestova egy éve akarják eladni, tavaly hirtelen összeszedte magát. A korszerű menükre másfél évvel ezelőtt áttért hálózat 134 százalékkal növelte adózott eredményét. Tavaly ugyan bezárta 120 egységét, viszont nyitott 92-t, így jelenleg 6645 étterem működik a neve alatt. Árbevétele 2,16 milliárd dollár lett, ez 0,3 százalékkal nagyobb a 2006. évinél. A befektetők szerint már kérdéses, hogy egyáltalán el akarják-e adni a céget.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!