hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A hét eseményei

2008. 03. 05.
A Skoda hajtottaSzlovákia bruttó hazai termékének (GDP) egynegyedét és az ország kivitelének egy-harmadát már az autóipar adja. Egy dokumentum szerint az elkövetkező 3-4 évben az ágazatban további 40 ezer új munkahely keletkezik, vagyis 2012-re a járműgyártás együttesen 100 ezer főt foglalkoztat majd. Ekkorra Szlovákia autókibocsátása meghaladja az évi 840 ezer darabot (2007-ben már túllépte az 500 ezret), ami az ezer főre jutó legyártott gépkocsik terén abszolút világcsúcsnak számít. Rekordon a búza áraA világ búzakészlete 30 éves mélypontra zuhan idén – véli az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztériuma. A kedvezőtlen időjárás következtében Európában, Kanadában és Ausztráliában is csökkent a termelés, így a búza ára az elmúlt évben megduplázódott.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!