hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Gyerekkereskedelem

2006. 09. 05.
523 kiskorú gyermeket „értékesítettek” a romániai Iasiban 1997 és 2005 között. A tranzakciókból származó haszon 10-15 millió euró közé tehető, az üzletnek befolyásos román politikusok is haszonélvezői voltak.   Az ügyletekről egy Iasiban működő brit alapítvány vezetője rántotta le a leplet. Brian Douglas azt állítja, hogy az adásvételek nemzetközi alapítványokon, segélyszervezeteken, illetve az interneten közzétett fényképes apróhirdetéseken keresztül bonyolódtak. „Angliában élő családoktól tudom, akik romániai árvákat adoptáltak, hogy 20 és 30 ezer euró közötti összegeket fizettek egy-egy gyermekért a közvetítő alapítványoknak” – mondta el Douglas a Romania Li-bera című lapnak. Az interneten közzétett hirdetésekhez képeket is csatolnak, és a gyermek legfontosabb fizikai és pszichés jellemzőit is mellékelik. A közreműködő alapítványok ingyen jutottak az információkhoz a gyermekeket gondozó árvaházak részéről, az örökbefogadást lebonyolító amerikai és európai szervezetek többsége pedig leányvállalatokat üzemeltet Romániában. Douglas szerint a botrányos üzelmek nem folyhatnának zavartalanul több éve, ha mindez nem termelne hasznot a politikai elit számára is. „Az üzletek egyes haszonélvezői a befolyásos politikusok körében keresendők” – állítja Douglas.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!