hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Elszívott életek

2006. 07. 18.
A dohányzás egymilliárd ember halálát okozza ebben az évszázadban, ha a jelenleg érvényes tendenciák tovább folytatódnak – vélik az American Cancer Society szakértői, akik a héten publikálták kutatásaik eredményét az Egyesült Államokban. A jelentés szerint a 20. században 100 millió ember halála hozható összefüggésbe a dohányzással, jelenleg pedig egy- milliárd férfi és 250 millió nő füstöl rendszeresen. A dohányosok fele a fejlődő országokban él. A szakértők rámutatnak, hogy amennyiben a cigaretta-fogyasztást sikerülne a felére csökkenteni, akkor a következő 50 évben 300 millió ember életét lehetne megmenteni.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!