hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kína növelte a benzin árát

2006. 06. 20.
A magas olajáraknak megfelelően nem marad változatlan a központilag beállított üzemanyagár Kínában sem. A világ egyik legnagyobb olajfogyasztójának tartott Kínában 10 százalékkal nőtt a hónap elején a hajtóanyagok ára. A nyersolaj hordónkénti (159 liter) ára jó ideje 70 dollár körül mozog, március során az emelkedés hat százalékos volt. A Xinhua hírügynökség nem győzi hangsúlyozni, hogy az emelkedés utáni ár messze elmarad a nyugati piaci áraktól. A kínai áremelés elemzők szerint nem rengeti meg a kínai gazdaságot, csak az ipar egyes résztvevőit érinti kellemetlenül.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!