hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Dózsa brazil népe

2006. 06. 13.
Kaszával és botokkal felfegyverkezett parasztok hatoltak be szerdán a brazil parlament épületébe. Az elégedetlenkedők azt követelték, hogy a kormány hajtson végre nagyszabású földosztást. A támadók, akik között számos nő és gyerek is volt, egészen az ülésteremig eljutottak első rohamukkal, a parlamenti őrség azonban kiszorította őket az épületből. A nincstelen parasztok a nagy földbirtokok kisajátítását követelik, hogy az így nyert földalapból földosztást lehessen végrehajtani. A földtelen és törpebirtokos parasztok elégedetlenek Luiz Inacio Lula da Silva baloldali elnökkel, mert elnökválasztási ígéretei ellenére alig tett eddig valamit az agrárreform végrehajtásáért. Brazíliában a falusi lakosság húsz százaléka mondhatja magáénak a művelhető földterületek 90 százalékát. Az agrárnépesség legszegényebb negyven százaléka a művelhető földterület csupán egy százalékát birtokolja.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!