hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Suzuki: Európa slágere

2005. 12. 20.
A stagnáló európai autópiac novemberi nyertese a Suzuki, legnagyobb vesztese a Renault volt. A brüsszeli adatok szerint a múlt hónapban Európában (éves összevetésben) 2,8 százalékkal kevesebb, 1,17 millió új autót értékesítettek. Az EU huszonhárom tagállama mellett Norvégiát, Svájcot és Izlandot szondázó felmérés szerint november a távol-keleti gyártók hónapja volt: a Suzuki 18,7 százalékkal, a Kia 18,3 százalékkal több autót értékesített, mint egy évvel korábban. Az európai autógyártók közül a Volkswagen 0,5, a DaimlerChrysler 1,9, a BMW 6,5, a Fiat pedig 6,7 százalékkal javított. A Renault éves viszonylatban 15,3 százalékkal kevesebb autót adott el, hiába nyerte el a Clio III-mal az év autója címet.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!