hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Három kérője akadt a BA-nak

2005. 11. 22.
A héten beérkeztek az ajánlatok a Budapest Aiport (BA) privatizációs pályázatára. A Standard and Poor\'s minősítő cég elemzése szerint az üzlettel leginkább az állam járhat jól. A ferihegyi nemzetközi repülőteret üzemeltető vállalatért egy brit, egy német és egy kanadai konzorcium szállt ringbe. A korábbi fordulókból ismert ausztrál Macquarie és a dán Copenhagen Airports már korábban jelezte, hogy nem pályázik. A kezdeti árajánlatok arra utalnak, hogy a kormány akár 1,5 milliárd eurót (375 milliárd forintot), sőt még többet is kaphat. Ebből azonban "valószínűleg kevés marad a repülőtérben", miután a pályázóknak rövid távon jelentős pluszkiadásokkal is szembe kell nézniük. 

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!